Financiële advisering


Een ondernemer sluit een aantal overeenkomsten af bij het starten van de onderneming. Zoals een zakelijke rekening bij een bank, een pakket verzekeringen, verder worden er algemene voorwaarden opgesteld en getoetst.  Vaak kiest de ondernemer voor bedrijven die hij kent van zijn privézaken. Het is verstandig om bij die keuzes wat langer stil te staan en het blikveld naar buiten wat te verbreden. U kunt van tijd tot tijd offertes vragen bij andere aanbieders om kwalitatief goede diensten voor een zo laag mogelijke prijs te verkrijgen.

Uw bedrijf groeit
Als het aantal klanten toeneemt, moet ook uw bedrijf meegroeien. U moet gaan investeren in nieuwe gereedschappen of programma’s. Er moeten keuzes gemaakt worden: welke investering ga ik wel en niet doen?
Kies ik voor een specialisatie?
Ga ik alleen verder?
Voordat u uw keuzes maakt dient u voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen om tot een goede beslissing te komen. Die beslissing heeft financiële gevolgen. In die situatie is er vaak behoefte aan een klankbord en begeleiding van het keuzeproces. In dit proces kan ik u ondersteunen en adviseren.